SKRINNARE

Jag har köpt ett par nya, vackra, fantastiska rullskridskor idag. Men jag är så deprimerad att jag inte orkar visa dem åt er. Orsaken till min depression är att jag medverkar i ett experiment där några personer ska leva utan smarttelefon en tid för att undersöka abstinensbesvären. Det har nämligen framkommit i forskning att smarttelefonberoende kan vara lika farligt som nikotin-, koffein- eller KNARKberoende.

Dessa några personer som ska testa det här är jag. Ja, bara jag. Vi undersöker alltså mitt liv utan iphone i fem dagars tid. Därför är jag deprimerad. När jag satt på spårvagnen idag kände jag att mitt liv inte hade någon mening. Hålögt tittade jag ut genom fönstret på kylan och de insvepta människorna. Jag kände inget medlidande, jag kände ingen skam – jag kände endast ett stort hål i min själ. Ett hål som kunde fyllas av några enkla applikationer.

2 responses

  1. Okej jag var ju utan nät på telefonen en dag i Stockholm och var helt cool. Ända tills nätet kickade igång igen elva på kvällen. Och jag bara kved av barnslig glädje över att det plingade och pep. “De tycker om mig” liksom. Jööössssus.

  2. mutta eikö olekin hienoa huomata, että on muutakin elämää kuin virtuaalista? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *