BANKBILEN

Daniel kom med glass och underhöll mig några timmar ikväll och av någon orsak började vi tala om vår uppväxt på landet. Jag drog till med att vi minsann hade haft både matbuss, biblioteksbuss OCH bankbil i Petalax när jag liten.

Varje gång jag nämner denna fantastiska uppfinning bankbil blir människor helt perplexa. Vad då bankbil? Nå inte vet jag, men jag kommer ihåg att jag besökte den med min dagmamma Elvi när jag var en liten kläpp. Det var väl Krille Åbonde som satt där och delade ut pengar, vad vet jag, men en gång kommer jag ihåg som julafton. Vid ett besök i bankbilen fick jag den finaste adventskalender jag ägt i hela mitt liv. Jag kommer ihåg att jag var totalt i mitt esse och ville börja öppna luckorna på stubinen men var tvungen att vänta flera dagar på första december. Det fina med kalendern, sini, var att luckorna skulle skrapas. Något annat kommer jag inte alls ihåg. Men att skrapa luckor, det var framtiden när man var fem år gammal i mitten på 80-talet.

(Nej det var inte en ässä-lott.)

6 responses

  1. Bankbil, helt perus ju? Jag åkte alltid med fammo på hennes rollator till bankbilen i Köklot, det var sjukt spännande! Fammo samlade cash åt mig i en sparelefant och så tömde vi in den emellanåt på ett riktigt konto där i bankbussen.
    Fast jag fick aldrig nån skrapkalender, fan också.

    • FAN ändÃ¥ med skrapkalendern! Men bra att du stärker min historia. Att jag inte hittat pÃ¥ det här med bankbilen.

  2. Bankbilen var the shit! JAG fick också en sådan kalender. Dessutom reflex! Många reflex! Jag hade 5 st på min halare.

  3. Här i Ingå kom Aktias bankbil ännu under första halvan av 1990-talet. Stannade uppe vid landsvägen så att man såg den från mommos köksfönster. Nostalgi!
    Däremot lär det ännu finnas sk. bankbussar i Sverige…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *