LAPPSJUKA

Tredje dagen raklång under dubbeltäcket. Nu börjar de ondskefulla tankarna smyga sig på. Alla de där osmakliga drömmarna med långa tentakler som klamrar sig fast kring varenda liten hjärncell och lyfter upp fötterna som stod stadigt på marken. Den illvilliga rösten som nedrigt viskar i örat. De skurkaktiga tankarna.

Tankar om vita hem och blekt pastelliga tulpaner. Tankar om ommöblering och restaurering av mastiga skåp som kunde bli nätta vita varelser. Skör konst som kunde ta Uma Thurmans plats på väggen. Korgar med fräscha frukter och knapriga grönsaker i köket. En kortklippt stilig frisyr som inte är någon egentlig färg utan ser helt äkta ut. En kavaj och en pennkjol. Beiga pumps.

Måtte jag bli frisk snart så att dessa röster inte äter upp mig inifrån. Jag kommer troligen försmäkta i denna säng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *