TRASH FASHION

Fatta min glädje när jag nyss var på Karins Slow Fashion-föreläsning och insåg att jag var exakt rätt klädd för tillfället. Jag uppfyllde nämligen flera av Karins 15 praktiska tips till mer medveten klädkonsumtion. Och allt pga ett rivjärn!

Rivjärnet ja. Ni vet den där ena konstiga sidan av rivjärn, eller det tredje i serien om man, som jag, köpt sina rivjärn på Ikea, som man aldrig använder. Det där konstiga mönstret som är som sånadär blecklyktor fast i miniformat, ni vet? Nå, jag har alltid undrat vad man ska använda det till, men nu vet jag! Det visade det sig nämligen vara alldeles perfekt när man vill ha ett par Courtney Love-strumpbyxor av ett gammalt söndrigt par.

Tadaa!


Och Karins punkter då? Jo dessa uppfyllde jag:

1. Känn din stil – jadå, heroin chic har aldrig känts så nära mitt hjärta som i de här strumpbyxorna
2. Finns det en historia här – ja, en historia med ett rivjärn
4. Utmaningar – of course, det tog en himla massa funderande och ett upprop på Twitter innan jag kom på rivjärnsstrategin
5. Nyttokreativitet – nå se nu på mig
8. Lokal inhemsk design – i detta fall är det ju jag som är designern
15. Gör om – check

(Sen det här med 9. Satsa på kvalitet och 14. Ta hand om kläderna är så långt ifrån detta som vi kommer, men skit i’t.)


 

Kudos till Lina förresten, det var hon som kom på det geniala med rivjärnet.

 

One response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *