VÄRLDENS 250 BÄSTA FILMER

Okej. Den som först kommer igenom den här listan vinner. Om du är registrerad på IMDb kan du enkelt hålla reda på vilka du sett och vilka du har kvar genom att fylla i dem i din watchlist. (Är du inte reggad kan du lätt göra det genom att connecta med din facebook.)

Det är en jäkla tur att jag är sjukskriven eftersom jag endast sett 113 av dessa världens (typ) (enligt imdb) 250 bästa filmer. Det är ett uselt resultat, speciellt med tanke på att jag är nöjesjournalist. En del tror jag att jag kanske möjligtvis sett men har glömt det (hej guldfiskminnet), dem fick jag absolut inte räkna med. Dessutom finns en massa pinsamheter med, filmer som jag skäms över att jag på nåt vis bara inte sett. När de nämns i konversationer brukar jag mest bara nicka och le, jag törs inte annat.

Okej. Jag kan ge er två av mina pinsamhetsfilmer. Men då får ni också dela med er.

Jag har aldrig sett Fanny & Alexander eller Blade Runner. Vilken film har du missat som man borde ha sett?

13 responses

 1. Oj jag har hur många som helst! Dancer in the Dark, exempelvis. Har sett början och sista scenen, resten sov jag igenom (filmnatt i gymnasiet..). Pulp Fiction har jag också missat, liksom alla andra filmer av Tarantino förutom Kill Bill och Django. Och så förstås Rain Man. Och Donnie Darko. Och Groundhog Day. Och Fanny & Alexander. Schindlers List. ALLA Godfather-filmer. Nä, nu börjar jag rikit skämmas.

  Lägg här till att jag väldigt nyligen för första gången sett en drös av filmer som sambon i ren frustration tvingat mig att se för “annat vore obildat”, som t.ex. Terminator (ikväll), Total Recall (för två veckor sedan), Jurassic Park (för någon månad sedan) och Blade Runner (i början på året).

  Jag är verkligen världssämst på film.

  • Vi kan ha skämskväll och se Fanny & Alexander tillsammans! Men JULIE, att du inte sett Pulp Fiction! JAJA INGEN FÅR PEKA FINGER HÄR I DET HÄR INLÄGGET, jag menar bara att vi måste åtgärda detta snarast. Men du har iaf sett Blade Runner, du vinner!

 2. Av de 250 filmerna har jag hittills bara sett 83. Psycho och Apocalypse Now är nog de som jag skäms mest över att jag inte har sett.

  • Du kan trösta dig med att du har två bra filmer att se framemot! Hur länge tar det månne att se igenom resten av den där listan, vad tror du, snackar vi månader eller år? HUR SKA JAG HINNA MED ALLT!

   • Om man skulle se alla filmer i sträck, och för enkelhetens skull räknar med att varje film är två timmar lång, så skulle 250 filmer ta ungefär 20 dygn att se igenom. Men man skulle ju bli galen med mindre.

    Om man däremot orkar se en ny film per kväll, varje kväll tills man är färdig med listan, så är det ju bara att räkna hur många filmer man har kvar, så vet man hur många kvällar det tar. I mitt fall borde det bli knappt ett halvt år.

    Inte alls så farligt länge egentligen… ;)

  • För att vara helt ärlig tyckte jag inte den var hemskt inspirerande. Det är något med gamla kärleksfilmer som jag inte riktigt får ihop, kollade Roman Holiday häromdagen, och trots att den också ska vara JETEBRA suckade och gäspade jag mest. Jag har kanske fel inställning bara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *