ROVDJUR

Jag har tänkt mycket på rovdjur på senaste tiden. Försökt sätta mig in i deras situation, hur känns det när de cirklar runt sitt byte? Hur medvetna är de om situationen, vet de att de snart kommer att känna blodsmak i munnen, att de kommer att döda en annan levande varelse? Hur stark är instinkten, hur mycket kan den tyglas?

Känner rovdjuer överhuvudtaget något? Och inser bytet att det är kört innan rovdjuret knäcker dess lilla ryggrad och borrar tänderna i dess nacke?

Och hur vi också är rovdjur. Hur vi handlar på instinkt fast vi vet att det kommer att ha konsekvenser. Hur vi gör saker som vi undermedvetet naturligtvis förstår att är alldeles fruktansvärt idiotiska. Hur mycket klarar vi i sådana situationer ens av att hålla vår instinkt tyglad? Går det eller är det dumt att ens försöka?

Sånt har jag till exempel tänkt på idag.

Sen tog jag en sånhär bild, det var ju ett tag sen (kanske därför jag ser så stirrig ut. måste öva upp mina photobooth-skillz):

Photo 26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *