VÄNTAN

Igårkväll fick jag feber. Ont och svullet knä har jag haft i snart en vecka. Så då bestämde jag att det väl är dags att gå till en läkare. Blev vidareskickad till Tölö sjukhus och olycksfallsavdelningen. Och här har jag suttit sen 14. Nu är klockan 17:49. Man har mätt min temperatur och tagit blodprov. That’s it. Men jag är så trött att jag inte orkar vara upprörd. Dessutom körs hela tiden patienter med hål i huvudet och blodiga ansikten förbi mig, det ger lite perspektiv.

Saker jag tänkt på:

– Akutmottagningar, och andra ställen där folk måste vänta långa tider, borde ha mat och kaffe åt sina patienter. Man är ju inte så gnällig om man har, säg, em hamburgare i magen.

– Böcker. Sånahär ställen borde ha en hylla med pocketar för oss som inte fattade ta med en (pga trodde jag skulle på ett snabbt läkarbesök vid Femkanten, inte en livslång väntan i Tölö).

– Makeover. Varför är det så JÄKLA fult här? Blir ju deprimerad am mindre.

Återkommer med mer geniala tankar om en stund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *