GÃ…RDEN

En liten gammal kyrkogård precis vid skogsbrynet. Det hittade jag under en promenad för nån vecka sen. Där låg Borgmästaren, Sjökaptenen och Lasarettläkaren begravda. Kände mig som en synderska där jag smög runt bland de tätt liggande gravarna och såg på stenarna. Om jag hade dött för 70 år sedan, vad skulle det stått på grav, funderade jag. Knappast nöjesredaktör eller medianom. Troligen Maka.

Nu kommer jag nog bara att få en metallplatta på en natursten. Kanske Älskad – Saknad.

På min begravning ska det drickas whisky tänker jag. Kanske spelas Fredrik av Säkert. Jag vill gärna säga att alla ska vara klädda i glada färger, men svart, jag vill att alla ska vara svarta. Man måste få mycket av sin favoritfärg på Den Sista Festen. Efteråt ska det bli kalas med popcorn och cola. Och ett liveband som spelar dängor. Det blir nog en bra fest när det beger sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *