Fitty-doktor

Hur ofta går du som är kvinna till gynekologen?
Jag trodde man skulle gå med ett års mellanrum och var därför lite angstig när jag äntligen hade beställt tid och med svansen mellan benen berättade att jaaa, det är nog minst två år sen jag senast visade upp min fitty.
Inga problem sa hon, en frisk ung brud behöver bara gå med två års mellanrum. Hurra tänkte jag då och drog glatt av mig byxorna.
Man är ju nog väldigt utsatt där man ligger med benen i vädret och blottar sitt underliv, men man har väl börjat bli van. Nu kan jag till och med smalltalka där jag ligger och vädrar mig. “Jaha, jasså dina barn går i språkbad och gillar BUU-klubben? Ja, jag jobbar ju på Svenska Yle jag.”
Typ.

Men en anna sak, och egentligen orsaken till det här inlägget, Femeda på Kalevagatan. Om du bara har möjlighet ska du gå dit när du ska på din gynundersökning. Ett fräschare ställe får man leta efter. Och min läkare, hon var alldeles underbar. Dom är specialiserade på kvinnor och kvinnosjukdomar, och det kändes tryggt – även om gynekologer som jobbar på allmänna läkarstationer säkert också är bra. Tycker bara att det var värt en rekommendation. Gå dit!

Och du, visst testar du dig alltid nu och då? Också du som är dude?

9 responses

 1. Jag har nog aldrig ens tänkt på att man sku måsta gå regelbundet, far bara å visar upp mig ibland då jag ska byta p-piller eller någo.

  Så vill jag helst att det är en man som tittar in där, känns naturligare.

  • Åh intressant, jag föredrar kvinnor. Eller ska vi säga såhär, jag föredrar personer som är lättsamma, roliga och får mig att slappna av.

   Men jo alltså vartannat år borde man nog kolla upp sig. Och det där med papa-prov, det ska man ju ta regelbundet (men är det kanske först från 25 år?) för att upptäcka cancer och stuff.
   Tycker det är helt skönt för hjärnan att visa upp fitty lite då och då, man vill ha allt i ordning där.

 2. Är där vart 3:dje år, då jag blir kallad på cellprovskontroll.
  En bra sak som finns i vissa län här är att man kan testa sig för klamydia utan att gå till läkaren. Man beställer från internet. Får hem ett rör att kissa i och skickar sedan tillbaka det med posten. Hur smidigt som helst.

 3. Femeda är helt huippu! Har gått där sen jag var typ 19. Bästa läkarna, har varit hos flera där och alla är bra!

  Min bästis är läkare och hon brukar säga att en gång mellan papaproven räcker. Dvs med typ 2,5års mellanrum. Men kommer man ihåg att gå oftare skadar det knappast :)

  • Varifrån har jag tro fått idén om varje år? Och papa-prov typ hela tiden? Well, som sagt, det skadar ju inte!

 4. Hipi! Jag har tagit mig till läkaren varje år. Senast så sa doktorn att vi behööööver ju inte ta det här varje år och att nästa år skulle vi göra någo annat. Va! Vill han inte se min pärla! Nåjaa. Men det blir väl ultra nästa gång. Så säger han hur min kohtu ligger.

 5. Jag trodde också att man måste gå me ett års mellanrum. Kanske för att min gynekolog alltid skrev ut 15 månaders recept… Snåla jävlar, kanske jag ska byta till femeda? Fast byta det gör jag i alla fall, senast jag var på undersökning så blev jag bjuden på en lektion i hur tvångssvenskan borde avskaffas. Så ganska så långt motsatsen till ditt besök då. Jag tänkte bara att slipper man inte propagandan ens när man har metall uppkört i…

  Jag klagade faktiskt och fick svar av firman som inte tyckte det var ett ok samtalsämne under en intern undersökning.

  • På tal om att skriva ut recept, så de är bara ett år i kraft så om du har ett recept som är sådant, måste du lösa ut dom alla 15 månader inom ett år. Jippii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *