Outfitbeteende

Ändrar ni också beteende beroende på vad ni har på er? När jag sitter i spåran i mina för stora slackerjeans, sneakers och mössa breder jag ut mig som värsta hiphopfaijan. Har jag på mig stuprör och converse sitter jag lite slappt med benen i kors och förflyttar mig sedan målmedvetet framåt. Har jag kjol är jag sofistikerad och trippar fram, även om jag inte har klackar.


Nu sitter jag slappt och promenerar sen runt som om jag hade all tid i världen. Yo.

7 responses

 1. När man drar på sej vissa plagg drar man samtidigt en annan attityd över huvet absolut! Alltid hänger mitt huve ändå inte riktigt med och resultatet är ibland att jag sen går omkring och är obekväm..

 2. Oh yes indeed! Kanske det tydligaste exemplet är från förra nyåret då en brud började stöta på mig på en nattklubb. Hennes händer började söka sig innanför min kavaj, hon ville sitta i mitt knä etc. Jag var dock vid tillfället klädd i smoking, vilket (för mig) bär med sig en ytterst…”gentlemannamässig” inställning. Jag tänkte till och med: “det här är inte något en gentleman gör, inte på en nattklubb”. Det hela slutade med att jag avfärdade hennes försök, vilket verkligen inte uppskattades och jag fick en utskällning och blev anklagad för att vara homosexuell och “förälskad i mig själv”.

  Men tillbaka till ämnet…

  Om jag har lagt fram en välplanerad outfit kvällen innan har jag lättare att ta mig ur sängen och går med lättare steg till jobbet på morgonen. Är jag “rätt” klädd förändras min attityd till “ready for business!”.

 3. Åhh det här är jättejättespännande! Jag har själv tänkt på det här länge. En svensk konstnär gjorde ett experiment i just det här förra året och utställningen hölls i juni i Stockholm. Hon provade att gå i mer “business”-kläder i ett halvt år och sedan mer “punk”-kläder i ett halvt år. Sen förde hon dagbok och tog bilder. Det visade sig att kläderna projicerade en viss roll. Fast det var antagligen halvt medvetet så är det ganska coolt att kläder kan helt konkret skapa en ny identitet.

  Jag har alltid hittills mest tänkt att det är tvärtom. Vi väljer inte bara kläder som är snygga utan också kläder som beskriver vår personlighet/identitet. Hur ofta hör man inte i provrummet nån säga att “snyggt plagg, men det är inte min stil”. Men egentligen kunde man ta det ett steg vidare: skapa en ny identitet genom att gå i kläder som inte är ens egen naturliga stil. Jag sku helt gärna testa på hur det känns att “vara hiphoppare” till exempel. Jag har till exempel märkt att jag svär varierande beroende på vilka kläder jag har på mig. Hur sjukt är inte det!

 4. Nä, jag är alltid spurgo. Utom då jag har kort kjol och högklackade skor. Då känner jag mig som en prostituerad.

 5. Låter verkligen bekant! Huruvida man sitter på en föreläsning med värsta myströjan eller iklädd proper kavaj påverkar ens attityd till studierna, kan jag konstatera efter oerhört vetenskapliga experiment.

 6. Jepp – ibland gör jag så här. Kjol och högklackat får ju inte en att känna sig som James Bond men kanske som hans sällskap :-)
  Lösa jeans gör mig lite till kille osv.

 7. Ryktet säger att du skall på Elle style Awards! Vad skall du ha på mig? Jag har bara mögliga kåpor. Kan jag komma i en möglig kåpa? Vavva? Hjälp mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *