Autism

Jag är lite autistisk när det kommer till mat. (det kan hända att vi talat om det här tidigare men vi tar upp det till diskussion igen, tycker jag.)
Hittar jag en maträtt jag tycker om äter jag den, och endast den, i en väldigt lång tid. Den längsta tiden var väl när jag åt makaroner med ketchup i ungefär tio år.
Det senaste året har jag dagligen ätit riskakor. Ibland med stekt ägg ibland med en gurkskiva.
Nu medan jag varit sjuk har jag helst inte velat äta något alls. Men det har funnits en sak som jag nästan suktat efter: naturell yogurth och mysli, jag som aldrig äter yogurth. Plus att jag måste få svarta godisar, helst pantteri.
Så nu har jag ätit det hela veckan.
Och inte känner jag sug efter någon annan närig. Det här passar mig riktigt bra.

H: autisten_80

(sen vet vi ju alla att det varken ska finnas russin eller torkade frukter&bär i mysli. tvi.) 

Ja det var bara det. Gonatt.

3 responses

  1. Jag är en likadan matautist. Och just nu råkar jag vara fixerad vid riskaka med ostsmak. Det är inte hälsosamt, det är inte.

  2. Jag är lite likadann, men jag låter inte mig falla för mina frestelser på samma sätt som du. Däremot så tror jag att det är helt normalt och att det bara beror på att våra kroppar berättar vad det är vi behöver?! På senaste tiden har jag ätit och varit sugen på enbart lösgodis och havregrynsgröt.

  3. Vilket sammanträffande, jag sitter och äter naturell yogurth med mysli. Stod som vanligt först och plockade bort alla russin.

    Jag äter också samma sak i långa perioder, tills jag inte alls vill ha det plötsligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *