Anne om viktiga saker

Jag tycker att alla HELT PÅ RIKTIGT måste gå in och läsa den här intervjun. Det är Ida-Lina som intervjuat Anne Hietanen angående viktiga saker. Anne är (som vi alla vet) hemskt vis och Ida lyckas fånga det hela på ett handgripligt sätt.

Mitt favoritstycke ur artikeln är:
– För mig var hetsätandet ett sätt att binda ångesten. Jag skyllde den ångest jag kände på ätandet. När jag inte längre hetsåt kunde jag inte kanalisera min ångest. Jag måste lära mig att gå in i ångesten och analysera den för det den var, berättar Anne. Hon säger att man när man är sjuk ser problemen som en del av sin personlighet och lätt blir ett offer. Man bygger upp ett omedvetet beroende av att må dåligt.
– Man måste rannsaka sig själv. Kakka händer alla. Man måste själv vara en aktiv aktör i sitt liv och se till att man mår bra, säger Anne. Hon säger också att man inte ska vara rädd för att be om hjälp. De flesta vill försöka hjälpa om man ber om hjälp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *