Twin Shadow

(Nu gör jag en fuling och kopierar rakt av det jag skrev för jobbet i min andra blogg.)

Den här veckan är en galen festivalvecka. Igår (ja nu blir det ju i förrgår eftersom jag skrev det här igår. ehe.) spelade Twin Shadow på Tavastia, idag är det första Garden Party-etappen på Sandudd med Kent och Niki & The Dove, på fredag är det Garden Party nummer två med The Shins och på veckoslutet är det Tuska, Prideparad och Sun Roba.
Jag blir alldeles matt när jag tänker på allt det roliga som händer.

Och en sak har ju som sagt redan hänt, Twin Shadow på Tavastia. Och låt mig tala om för er, det var alldeles magiskt.
Jag såg Twin Shadow för första gången på Flow förra sommaren. Redan då blev jag förälskad. Han har grym karisma, fantastisk röst och ser ut som en gud (byxorna han hade på sig igår såg ändå allt annat än gudomliga ut). Helt underbar dude alltså.

Och igår (förrgår, igen) var han då på Tavastia med sitt band. Ett mycket exentriskt band, vågar jag påstå. Twin Shadow själv är en totalhipster, synthbruden såg ganska normal ut, lite cool sådär, som om hon ser på mycket film. Trummisen såg ut som något från von Hertzen Brothers men den tuffaste av dem alla var basisten. Han var för cool för sitt eget bästa – han var så himla nördig att han inte ens förstod att dra nytta av det. Han såg ut som Kip, Napoleon Dynamites storebror. You get my drift? Mycket, mycket otrendig och geekig, men så himla rätt.

Publiken kändes lite lam i början men sen kom whiskeytricket. Twin Shadow talade mycket om sprit och om finnarnas alkoholkultur i sina mellanspekara, på ett mycket underhållande sätt, och till sist lät han whiskeyflaskan han hade på scen gå runt bland publiken med orden “this better be finished by the time the next song is over”. Jubel utbröt naturligtvis.

Och mina vänner. Jag säger bara, det var en fantastisk spelning. Alla borde lyssna på Twin Shadow och gå på deras keikka. Man är liksom inte hel före man upplevt det.
Amen.

alt

alt

alt

alt

När bandet blev inklappade för en encore kom först Twin Shadow ensam upp på scen. Han var väldigt noga med att meddela att nej, det här kommer inte att bli en såndär singer-songwriter-moment där han står själv på scenen med sin gitarr och drar en soloencore – bandet var bara tvungna att gå på toa så det tar en liten stund.

Awesome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *