Två dagar i Riga

Min fantastiska mamma ska bjuda mig på en minisemester. (Alla jublar!)
Vi åker till Riga under julveckan och stannar ett och ett halvt dygn.
Nu vet jag ju absolut inget om den staden, bara att där finns ett spa. Typ. Så nu vill jag naturligtvis veta alla era bästa tips.
Vad ska vi absolut undvika?
Vad får vi inte missa?
Vad måste vi äta?
Vilka turistmål är bara humbug?
Var shoppar vi loss bäst?
Var är bästa caféet?
Släpp loss!

2 responses

  1. Se ockupationsmuseet (oberoende om man gillar museum).
    Ingen idé att äta i stadens Hesburger, det kan ni lika bra göra i Hesa.
    Ta lokalbussen från flygplatsen. Funkar.
    Gå, gå, gå och åk spåra.

  2. Jag tyckte mest om att gå omkring och se på de fina husen. House of Blackheads var jag in i, och det var inte värt det. Räcker med att man ser fasaden. Om man gillar torg är nog torget med zeppelinarhallarna är värt ett besök. I Riga lär det ska finnas Lido -restauranger med lokal mat. Besökte aldrig själv en sån, så jag vet inte om de är bra. Kosmetika är billigt i Riga, sånt lönar sig att köpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *