Risotto

Nu ska jag berätta om gårdagens mat.
Jag lagade alltså risotto för första gången evah och kom fram till att det är min absoluta favoriträtt. Mycket bättre än makaroner med auraost och ketchup. Lätt.
Eftersom alla är hemskt nyfikna på receptet ska jag berätta hur jag gjorde.

Jag följde alltså ganska långt Annas recept. Modifiering: hade olivolja i pannan i misstag när jag skulle fräsa vitlöken, så det blev en olivoljesmörblandning. Sen lämnade jag, naturligtvis, bort löken. Jag använde arborioris och grönsaksbuljon. Råkade i misstag hälla lite mer vin än en halv deciliter (ops) och har ingen aning om hur mycket parmesan jag rörde ner. Säkert ganska mycket.

Till det hade vi köpt en bit nötyttrefilé som vi satt i frysen en stund. När det hade hårdnat litegrann skar vi tunn-tunna skivor av det. Det stekte vi i olja och smör och hade i salt, peppar, socker och ganska mycket dijonsenap. Köttet stektes riktigt knaprigt.

MERDE, så det var gott. Tyvärr ser det inte hemskt aptitligt ut men ni kan ju få en bild i alla fall.

One response

  1. Jag blev sjukt hungrig nu. Måste verkligen testa de där köttet. Och risotton med för den delen! Kanske du kan starta en matblogg snart :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *