Jobbar bäst under press

Eftersom jag är en typ som jobbar bäst under press har jag ganska mycket att göra ikväll. Imorgon ska jag agera främma på en väns bröllop, har nu satt mig framför datorn för att försöka plita ihop ett tal och lite bröllopsprogram.
Alla sista-minuten-tips tas gärna emot.

Men tja. Jag har ju redan gedigen erfarenhet. För två år sedan såg det nämligen ut såhär:

Cia och Nalle gifte sig. Brudgummen verkar iaf nöjd med mitt uppförande.

Man måste vara beredd på allt som främma.

Och det är verkligen hemskt, hemskt roligt.

Nej nu börjar jag jobba.

4 responses

 1. Har du någo bra förslag på bröllopsprogram / lekar :) skriv gärna så här i bröllopstider :)

  • En lek som vi aldrig hann med i lördags var den jag kallat Team morsian vs Team sulhanen.
   Brudparet väljer ut 3-5 personer var till sitt lag (brudparet är alltså inte med men kan heja på sitt lag). Lekledaren räknar upp saker som lagen måste leta fram bland gästerna och i lokalen. T.ex. en röd sko, en ericssontelefon, en kondom, ett rött läppstift osv. Det lag som först kommer fram med grejen till lekledaren får poäng. Alltså en grej i taget. Gästerna får hjälpa till med att leta i sina väskor etc. Tar man den här lite senare på kvällen brukar det kunna vara helt kul – när folk är på tävlingshumör och springer runt som galningar.

   En annan.
   Man går runt under kvällen och ber folk lägga roliga/konstiga/obskyra saker i en påse. Sen väljer man 10 personer som får sticka ner handen i påsen och välja ett föremål. Sen börjar en sagan och dom andra fortsätter. Man ska alltså berätta något och inkludera föremålet man håller i handen i historien. Ju konstigare föremål desto bättre. Också bra senare när folk är lite fulla.

   Frågesporter är alltid najs. Men så himla mycket program behöver det ju egentligen inte vara tycker jag. Man ska ju samtala med sina bordsgrannar. Och dansa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *