Vår tid, vårt land

Har ni hört den? Vår tid, vårt land?

Jag tycker att den är helt kiva. Videon ser fin ut, najs färger och trevligt klipp. Och artisterna sen! Dom är ursnygga och sjunger som små gudar.

Men det är ändå något jag inte riktigt förstår. Om det är en låt och video gjord under namnet “Artister för tolerans och öppenhet” så antar jag att det är gjort lite som en reklamfilm för Svenskfinland, ett motargument till hela pakkoruotsidiskussionen. Men nu tycker jag att det istället för en fin reklam mer blir en låt för inbördes beundran i Svenskfinland (det är iofs inget fel på klubbar för inbördes beundran, det kan jag intyga – jag är ju del av bloggosfären). Låten blir nåt vi kan spela på extrem och vega och sätta upp på våra bloggar och gilla på FB. På våra finlandssvenska kanaler och i våra finlandssvenska bloggar. Och sen skriver vi kanske om låten i våra finlandssvenska dagstidningar.
Jag tänker lite som så att om det är tolerans och öppenhet man vill ha kunde man ha gjort låten tillsammans med ett gäng finska artister – hälften på finska och hälften på svenska. Då skulle den kanske nå ut till en större målgrupp. Nu når den Svenskfinland, och vi vet ju redan att det är bra med både svenska och finska.
Så nej. Funkar inte som reklam.

Men sen igen, om den inte är gjord som en motattack till pakkoruotsi utan som en egen themesong för oss finlandssvenskar tycker jag den är lite väl tråkig. Lite för mycket vega och för lite extrem. För mycket 90-tals-schlager och för lite Gaga.
Så nej. Funkar inte som themesong i vår tid.

Men är den gjord för att vara kiva och få folk på gott humör funkar den faktiskt ganska bra. Är videon gjord för att lätt kunna vila ögat på funkar det riktigt fint.
Så jo. Funkar som kiva juttu.

 

19 responses

  1. Me no likey. Jag har svårt för sånger med budskap. Och du har rätt att en tvåspråkig sång hade varit bättre som propaganda.

  2. jag tänkte tillägga “kan någon styla om Geir” men kände mig genast som ett troll. Kanske Geri tänker “kan någon styla om den där Peppe”

  3. Alltså jag tycker det är en helt trevlig trudelutt, men jag har erkänt dålig musiksmak. Och bra artister som sjunger fint. Men jag tror nog inte det blir nån hit. Tyvärr, för initiativet och idéen är ju bra.

    • Nåmensi trevlig, det är ju just det den är. Jag hade väl kanske väntat mig nåt mer … slående? Idén är strålande, artisterna likaså, men jag tror bara inte trudelutten ger den genklang man önskat.

    • jo, jag undrade oxå vad det va för blondiner som fixats dit (eller elin kände jag ju förstås efter idoool). helt bekanta namn, but nevöhööd.
      tyckte redramas stick va liksom det enda värt någo… :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *