Anteckningsböcker

Precis som Karin går jag igenom ett stort antal anteckningsböcker i året. Och nu när jag gör intervjuer var och varannan dag går det åt minst en bok per månad.

Eftersom jag vill ha allt på samma ställe skriver jag alla mina anteckningar, idéer, intervjuer och listor i en och samma bok eller häfte. När det går år så himskans mycket sidor varje vecka tänkte jag att jag kanske inte behöver köpa den dyraste boken av dem alla. Men ve och fasa. Efter två månader med sånahär

gav jag upp. Nej. En anteckningsbok måste vara trevlig. Du går ändå runt och ska se på den varje dag. Och efteråt vill du troligen ställa den i bokhyllan med de andra anteckningsböckerna (man vet inte när man kan ha nytta av att gå tillbaka och se igenom gamla idéer). Då får den inte vara ful. Därför är aprilmånads anteckningsbok en röd klassiker.

Var hittar man förresten moleskines i annat än svart och rött? Finns det i min närhet?

 

2 responses

  1. Håller helt med om att anteckningsböcker måste vara snygga. Men snygga är inte alltid dyra. Tittade för en vecka sen på moleskins, men tyckte inte om färgen på pappret. Köpte istället ett riktigt klassiskt svart vaxdukshäfte. Med rutiga papper och röd kant. Himmelriket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *