Aito

Boyfriend fick Eat Helsinki-boken i julklapp (jag vet jag vet, jag är den perfekta flickvännen) och bjöd ut mig på middag i går (jag vet jag vet, smart att ge den i julklapp åt honom så att han måste bjuda ut mig 12 gånger iår).

Vi valde att ta restaurangerna i samma ordningsföljd som de är i boken och därav började vi med Aito, en liten söt restaurang i Tölö.

Restaurangpersonalen behandlade oss som värsta VIP-gästerna och vi fick en liten för-förrättssoppa, compliments of the chef. Boyfriend tror att de trodde vi var matkritiker. Hoppas.

Restaurangen hade nyligen bytt menu och servitrisen rekommenderade det glada vildsvinet från Estland till huvudrätt. Jag har aldrig ätit ett vildsvin. Det var gott och framför allt mört. Man behövde inte använda kniven alls. Konstigt.
Som förrätt valde jag blinier och Boyfriend en fisksoppa. De var också goda, fast blinierna tappade lite sin charm efter halva portionen, ni vet, det smakade bara steksmör.

Efteråt var vi så mätta att vi inte orkade varsin efterrätt utan åt dessa små praliner istället.

Mitt te fick jag i en fantastisk liten kanna. Den väckte habegär.

Sött ställe, personalen var trevlig och verkade kunna sin sak.
Restaurangen får fyra guldgafflar av fem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *