Dag 08 – Ett ögonblick

Jag har alltid drömt om vin och baguettepicknickar vid foten av eiffeltornet. Och gör det fortfarande. Jag drömmer om små caféer i Montmarte och häng vid Seines stränder. Jag drömmer om arroganta fransmän som snäser av mig, om vackra fransyskor med hår under armarna och andra myter och klischéer. Jag vill snegla mot triumfbågen och veta hur det faktiskt ser ut på Gar du Nord. Eller Sud. Eller vad var det dom där stationerna hette på franska. Jag vill använda den enda franska mening jag kan (C’est une coquelicot). Jag vill dricka kaffe med mjölk. På franska.

Den parisiska lyckan infann sig i går. Min vän ringde och sa att hon fått jobb i Paris och kommer att bo där hela året. I det ögonblicket gick det upp för mig att i år, i år är året då jag faktiskt kommer att få uppleva fransmännen, eiffeltornet och vinpicknickarna. 2011 är det år jag kommer att få berätta åt alla att där, där är en vallmo. Men på franska. C’est une coquelicot.

I år Paris, i år är året då vi träffas. Det är du och jag eiffeltornet, du och jag.

7 responses

  1. Är det Jesko du skriver om??!!! I så fall är vi två som bokar Paris-resa i år. Jag har ju i och för sig varit där och såg stan så som en hög fransman (eller var han från Algeriet?) tyckte man skulle se den, springandes förbi alla sevärdheter tills två av mina tre väninnor hade skavsår så de grät. Tror det bara kan bli bättre =)

  2. Hahaa, bästa inlägget på länge!!! Jag skrattar så jag dör.
    Och jo förresten, jag vill också till Paris!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *