Dag 06 – Din dag

Boyfriend väckte mig halv elva. Det var alltför tidigt tyckte jag och drog täcket över huvudet igen.

I något skede kände jag mig dock tvungen att masa mig upp. Jag lagade yogurthsmoothies och Anttu kokade kaffe och bredde smörgåsar. Sen satt vi mitt emot varandra och åt och stirrade ner i varsin tidning.

Vi satte oss i bilen och åkte till Kyrkslätt. Där umgicks vi med in-laws och släktingar och åt ost. Mycket ost. Och sylt.

Jag tittade lite på utsikten från Anttus barndomshem. Den är hemskt fin där bakom julbollen. Man ser långt över skog och åkrar.

Sen tittade jag drömmande på svärmors jordglob. En plastig glob med lampa inuti, så fin. Jag drömde också om resor till Filippinerna och Indonesien. Eller vart som helst där solen skiner och man aldrig sett snö.

Sen åkte vi hem. Jag var grinig för att jag inte ätit nån varm mat så jag kokade lite spaghetti. Men skadan var redan skedd och här sitter jag fortfarande lite grinig. Ett äpple ska nog hjälpa. Snart ska jag gå och lägga mig och cirkeln blir sluten.

Det var min dag.

One response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *